Teknoloji

Yaşlılar ve gençler teknolojiyi birlikte yakalıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunun sağlaması amacıyla “Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi” ile hizmet vermeye devam ediyor.ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Bele...

9 Kasım 2022 Saat: 08:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 285 kez okunmuştur

Yaşlılar ve gençler teknolojiyi birlikte yakalıyor!
Yaşlılar ve gençler teknolojiyi birlikte yakalıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunun sağlaması amacıyla “Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi” ile hizmet vermeye devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi; yaşlıların sosyal faaliyetlerde bulunmaları, boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve yaşam sürecini aktif bir şekilde geçirmeleri için çeşitli projelere imza atmayı sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çankaya ilçesi Cinnah Caddesi’nde bulunan Kırkpınar Alt Geçidi’ndeki “Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi”nde gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla eğitimler ve sosyal-kültürel faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Kayıtlı 3 bin 700, aktif olarak ise 1837 üyenin faydalandığı merkezde; bilgisayar, photoshop, akıllı telefon kullanımı, İngilizce, müzik ve diksiyon eğitimleri veriliyor. Ayrıca, üyelere özel kültür gezileri ile tiyatro etkinlikleri de gerçekleştiriliyor.

HAFTANIN ALTI GÜNÜ 09.00-17.00 SAATLERİNDE HİZMET VERİYOR

Haftanın 6 günü 09.00 ile 17.00 saatleri açık olan merkezle ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılar ve Gençler Erişim Merkezi Sorumlusu Sema Özsoy, “Genç üyelere bilgisayar ve internet kullanımı, 65 yaş üstü üyelere ise akıllı telefon, müzik, diksiyon, photoshop, bilgisayar ve İngilizce eğitimi veriyoruz. Haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Ankara içi ve Ankara dışı tur gezileri düzenliyoruz. Üyelerimizin burada kaliteli zaman geçirmeleri için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Merkezin Bilgisayar Eğitmeni Nazmiye Erciyas ise şunları söyledi:

“Bilgisayar, akıllı telefon, ofis programları, photoshop dersleri veriyorum. Üyelerimiz teknolojik cihazları öğrenmeye çok meraklı ve aktif olarak kullanmayı öğrendiler. Hepsi buraya severek geliyorlar ve sosyal faaliyetlerle de aktif bir yaşam sürmüş oluyorlar.”

“BURASI TERAPİ GİBİ OLUYOR”

Merkezdeki eğitimlere katılan 65 yaş üstü üyeler, merkeze gelmekten duydukları mutluluğu şu sözlerle anlattı:

-Armağan Hacışahbanoğlu: “Sosyal ilişkiler sayesinde burası bana terapi gibi oluyor. Gezilere gidiyoruz, sosyal etkinlikler yapıyoruz, müzik dersi alıyoruz. Burada kendimi ailemin yanındaymış gibi hissettiriyorlar. Büyükşehire bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.”

-Ahmet Alan: “Sosyal medya kullanmayı bilmiyordum, burada öğrendim. Tüm hocalarımdan memnunum, sıcakkanlılar ve yardımseverler. Beklediğim ilgiyi burada görüyorum.”

-Yıldırım Özbek: “Ben eşimle birlikte geliyorum. Biz yaş almış gençler teknolojiyi takip etmede geride kalıyorduk ancak burası bizim kendimizi güncellememizi sağlıyor.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız