Güncel

Ukrayna ile diplomatik ilişkilerde 30. yıl

Türkiye, Ukrayna ile ilişkilerin 30. yıl dönümünü kutladı.ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'stratejik ortak Ukrayna ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ukrayna'nın topra...

3 Şubat 2022 Saat: 09:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 188 kez okunmuştur

Ukrayna ile diplomatik ilişkilerde 30. yıl
Ukrayna ile diplomatik ilişkilerde 30. yıl

Türkiye, Ukrayna ile ilişkilerin 30. yıl dönümünü kutladı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'stratejik ortak Ukrayna ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğine dikkati çekilen mesajda,  "Stratejik ortağımız Ukrayna ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 30'uncu yıl dönümünü kutluyoruz" denildi. Bakanlık yazılı açıklamasında, Ukrayna ile ilişkilerde karşılıklı anlayış, güven ve ortak menfaatler temelinde son yıllarda kayda değer bir ilerleme yaşandığı, bu durumun, bölgenin barış, istikrar ve refahına da katkıda bulunduğuna dikkati çekilerek, "Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemekte, bu çerçevede Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamakta, Donbas'ta ise uluslararası hukuka uygun şekilde barışçıl bir çözümü savunmaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Ukrayna ile Türkiye arasında dostluk ve iş birliği köprüsü kuran Kırım Tatar Türklerinin hak ve menfaatlerinin korunması için ortaya konulan ortak çabaların Türkiye-Ukrayna ilişkilerini daha da güçlendirdiği de ifade edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız