Teknoloji

Twitter'ı kullanan 'en ülkeler' belli oldu

2022 yılında en çok Twitter kullanıcısı olan ülkeler belli olurken, mikroblog olarak hizmet veren uygulamanın 76,9 milyon ile en çok ABD’de de popüler olduğu görüldü. Türkiye’de ise bu rakam 16,1 milyon oldu.İSTANBUL (İGFA) - Statista...

28 Nisan 2022 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 367 kez okunmuştur

Twitter'ı kullanan 'en ülkeler' belli oldu
Twitter'ı kullanan 'en ülkeler' belli oldu

2022 yılında en çok Twitter kullanıcısı olan ülkeler belli olurken, mikroblog olarak hizmet veren uygulamanın 76,9 milyon ile en çok ABD’de de popüler olduğu görüldü. Türkiye’de ise bu rakam 16,1 milyon oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Statista verilerinden elde edilen bilgilere göre, 2022 yılında en çok Twitter kullanıcısı olan ülkeler belli oldu.

Böylelikle mikroblog olarak hizmet veren uygulamanın 76,9 milyon ile en çok ABD’de de popüler olduğu görüldü. Japonya 58 milyon kullanıcı ile ikinci sıraya yerleşirken, üçüncü sırada yer alan ülke 23,6 milyon ile Hindistan olarak kayıtlara geçerken, dördüncü sırada 19 milyon ile Brezilya’nın yer aldığı görüldü.

Türkiye de ise 2006 yılında kurulan ve internetin “SMS”i olarak adlandırılan bu uygulamanın 16,1 milyon kişi tarafından kullanıldığı saptandı.

Türkiye’nin kullanıcı sayısı ile Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkelerin kullanım sayılarının çok üstünde olduğu görüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız