Sağlık

Spordan sonra sütü ihmal etmeyin!

Uzmanlar, daha sağlıklı bir beslenme stili ve spor sonrası kaybedilen protein, mineral ve vitaminlerin kazanılması için günde en az 500 ml süt içilmesi gerektiğini vurguladı.İSTANBUL (İGFA) - Uzmanlar, kaybedilen vitamin ve minerallerin geri...

6 Haziran 2022 Saat: 12:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 325 kez okunmuştur

Spordan sonra sütü ihmal etmeyin!
Spordan sonra sütü ihmal etmeyin!

Uzmanlar, daha sağlıklı bir beslenme stili ve spor sonrası kaybedilen protein, mineral ve vitaminlerin kazanılması için günde en az 500 ml süt içilmesi gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL (İGFA) - Uzmanlar, kaybedilen vitamin ve minerallerin geri kazanılmasını ve kas dokusunun onarılıp geliştirilmesini sağladığı, içerdiği karbonhidrat sayesinde de enerjiyi yükselttiği için spor sonrasında süt tüketmenin önemli olduğunu belirtiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün içerisinde, süt proteini olarak bilinen Kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen Whey bulunduğuna dikkati çekerek, bu nedenle sporcuların sağlıklı olmaları ve optimal performansa ulaşmaları için en uygun içeceklerden birisi olduğunu kaydetti.

Sütün, sporcuların kuvvet dayanıklılık egzersizlerinden sonra toparlanmalarını daha da kolaylaştırdığını ve dolayısıyla etkin bir içecek olduğunu belirten İnanç, “Yapılan egzersizin çeşidine, süresine ve egzersiz yapanın cinsiyetine göre önerilen süt tüketiminin değişiklik göstermesi gerekse de egzersiz sonrası en az 500 ml süt önerilmektedir. Sporcuların yeterli ve dengeli beslenme düzenleri içerisinde günde 2-3 su bardağı süt yer almalıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız